Sosyal Medya

Güncel

Afganistan’da Taliban’ın gölge valisi yakalandı

Afganistan İstihbarat Teşkilatı, Taliban’ın Gazne kentine vali olarak belirlediği iddia edilen Kari Yusuf'un yakalandığını bildirdi



Afganistan Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (NDS), Taliban’ın Gazne kentine gölge vali olarak belirlediÄŸi iddia edilen Kari Yusuf'un yakalandığını duyurdu.

Ä°stihbarat TeÅŸkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan’ın Gazne kenti için Taliban örgütü tarafından vali olarak belirlenen Kari Yusuf’un, Host kentinin Görbüz ilçesinde düzenlenen bir operasyon sonucunda yakalandığı bildirildi.

Kari Yusuf’un devlet kurumlarına saldırmayı planladığı aktarılan açıklamada, “Ä°stihbarat teÅŸkilatının operasyon düzenlediÄŸini fark eden Yusuf, üzerindeki kadın kıyafetleriyle bölgeden kaçmaya çalışırken Afgan güçleri tarafından yakalandı” ifadelerine yer verildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed yaptığı açıklamada ise Gazne kenti gölge valisinin Halit Semim isimli Taliban üyesi olduÄŸunu öne sürerek, istihbarat teÅŸkilatı tarafından yakalan Kari Yusuf’u tanımadıklarını iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.